ВІДДІЛ ОСВІТИ ВІННИЦЬКОЇ РДА
Меню сайту

Block title
Block content

Пошук

Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 04:04

Головна » 2014 » Травень » 26 » Звітування керівника дошкільного навчального закладу району
20:20
Звітування керівника дошкільного навчального закладу району
 

Згідно «Положення про порядок звітування керівників дошкільних, загальноосвітніх та професійно – технічних навчальних закладів про свою діяльність перед колективом та громадськістю», щорічно завідувачі ДНЗ району, за підсумками навчального року, звітують перед громадськістю та колективом ДНЗ.

Завдання звітування: стимулювати вплив громадськості на прийняття та виконання керівником відповідних рішень у сфері управління навчальним закладом.
Метою звітування є: подальше утвердження відкритої і демократичної державно-громадської системи управління навчальним закладом, поєднання державного і громадського контролю за прозорістю прийняття й виконання управлінських рішень, запровадження колегіальної етики управлінської діяльності завідуючої.  
 Звітування керівника, ДНЗ «Лісова казка» с. Писарівки, Майї Андріївни Власюк, відбулося 23 травня 2014 року.
 На звітні збори були запрошені: голова Писарівської сільської ради Тетяна Олексіївна Аносова, головний бухгалтер Писарівської сільської ради Лариса Іванівна Стецюра, методист дошкільної освіти ВРМЦЗО Світлана Анатоліївна Коваль.
В обговорені звіту взяли участь працівники дитячого садка та батьки вихованців,  бо саме педагогічний колектив та батьки вихованців – це єдиний живий організм об’єднаний спільною метою, гуманними стосунками та високою відповідальністю. Адже, сім’я була і лишається головним осередком, де відбувається становлення і розвиток особистості дитини. Через те батьки є частими гостями в групах: в день проведення  «Відкритих дверей» Майя Андріївна запрошує батьків дитячого закладу відвідати дитячий садок, знайомить їх з життєвим простором та повноцінним розвивальним предметним  середовищем – бо це  одна з умов правильної організації діяльності дошкільнят. 
Залучення батьківської громадськості до співпраці з дошкільним навчальним закладом сприяє створенню  умов для виявлення творчої ініціативи. 
Вони мають все для гармонійного виховання і розквіту таланту. І з кожним роком розкриваються нові і нові таланти  вихованців закладу. 

Дитячий садок щорічно приймає участь у районних та обласних конкурсах: «Вихователь року», «Колискова пісня», у фестивалях дитячого мистецтва в ДНЗ та фестивалях спортивного характеру - «Гармонія руху», «Рух заради здоров'я.  В дитячому садку  робота проводиться на професійному рівні. Разом з дітьми  активно беруть участь і батьки дитячого садка, активні на святах, задіяні у організації виставок, приймають участь у спортивних змаганнях, допомагають вихователям у створенні ігрових зон, озелененні груп та майданчиків.
Завідувач  зазначила, що батьки, вихователі, діти – єдина сім'я для успішного виховання малюків.
Майя Андріївна  розкрила всі напрямки роботи,  дала аналіз виконаної роботи за навчальний рік, розповіла про досягнуті результати, а також про педагогічні та творчі здобутки, наголосивши при цьому роль педагогічного колективу, системність та професіоналізм всього колективу.  Так як, для ефективного вирішення проблем навчання та виховання дітей педагоги перебувають у постійному творчому пошуку, експериментують та впроваджують сучасні перспективні програми та методики.
Аналіз діяльності керівника закладу прокоментувала голова сільської ради, Тетяна Олексіївна Аносова,  подякувала за налагоджену активну форму співпраці та взаємодію з сім’ями вихованців. Педагогічний колектив організовував для цього всі умови, і орієнтована вона на пошук таких форм і методів роботи, які дозволяють урахувати актуальні потреби батьків, сприяють формуванню активної батьківської позиції, участі батьків в управлінні закладом. Дошкільний заклад підтримує бажання батьків поповнювати знання, необхідні для виховання та оздоровлення дітей.
 Прокоментувала, що про  проведені ремонтні роботи в закладі за 2013 - 2014 навчальний рік, належним чином дбала керівник закладу. 
Кожний рік дитячий садок поповнюється новинками: виготовлено куточки для батьків, проводиться осучаснення майданчиків для прогулянок, проведена неабияка робота з пошуків джерела надходження додаткових коштів для розвитку закладу освіти, щоб малюкам було затишно та комфортно.
Виступила головний бухгалтер Лариса Іванівна Стецюра, детально зупинилась на аналізі роботи керівника та батьківського комітету, озвучила спонсорські вклади у потреби дитячого садка. Адже, завідувач закладу приділяє багато уваги естетичному вигляду приміщень, сучасній модернізації та оновленню. 
Лариса Іванівна зазначила, що наприкінці року робиться аналіз  звернень батьків з питань діяльності ДНЗ, який показує, що в основному батьки цікавляться питаннями надання додаткових освітянських послуг, харчування, навчання та підготовки дітей до школи.  На всі пропозиції та зауваження, викладені батьками та батьківським комітетом, адміністрація своєчасно реагувала і брала до уваги. 


Період дошкільного дитинства – період розвитку емоцій. А теперішній час, досить небезпечний, і дитина часто має справу зі складними ситуаціями та стресовими обставинами, які впливають на емоційне благополуччя дітей, саме через емоційну сферу дитина засвоює знання про навколишній світ, ознайомлюється із загальнолюдськими цінностями, встановлює взаємини з довкіллям, яке під чуйним керівництвом Майї Андріївни - завжди буває комфортним. 
Методист ВРМЦЗО Світлана Коваль, запевнила, що поставлені завдання: захистити, створити комфортне розвивальне середовище, сприяти забезпеченню повноцінного розвитку емоційно зрілої, впевненої в своїх силах, цілеспрямованої особистості, Майя Власюк надає в повній мірі.
Запроваджує, Майя Андріївна, раціональні прийоми виконання функціональних обов'язків, сприйняття активності педагогів. Під мудрим керівництвом завідувачки, в закладі працюють педагоги з професійною компетентністю, люди високого покликання, які намагаються зробити все можливе для того, щоб кожен день перебування дитини в дитячому садку був джерелом пізнання та радості. 
Відзначається ДНЗ «Лісова казка» с. Писарівки відгуками департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації, відділом освіти, методичним центром закладів освіти  та батьками, як один з найкращих дитячих закладів району. Це і є заслугою в роботі завідувачки Майї Власюк та педагогічного колективу, які працюють налагоджено і змістовно. З кожним роком «Лісова казка» стає ще кращою, ще привабливішою, завдяки вмілому керівництву  Майї Андріївни,  в дитячий заклад із радістю йде не одне покоління вихованців...
Рішенням загальних зборів колективу та громадськості, які в свою чергу, таємним голосуванням, високо оцінили роботу керівника ДНЗ «Лісова казка» с. Писарівка прийнято:  
    зміст освітньо-виховної роботи в ДНЗ відповідає вимогам соціального замовлення батьків і дитсадка;
    педагогічний колектив ДНЗ досяг значних показників в освітньому процесі, що свідчить про всебічний розвиток дітей та творчі здобутки;
    матеріально-технічна база ДНЗ відповідає санітарно-гігієнічним вимогам і потребує постійного оновлення.  
    Діяльність керівника ДНЗ «Лісова казка» с. Писарівка за 2013-2014 навчальний рік оцінено на відмінно.     

P.S.: Вітаємо завідувача ДНЗ, з успішним завершенням ще одного навчального року, з перемогами та здобутками. 
Бажаємо Вам творчого натхнення, ентузіазму в роботі, а також завжди залишатись такою активною, цілеспрямованою та оптимістичною!
Вважаю, що колектив закладу працює з розумінням свого морального обов’язку перед прийдешнім, живе в атмосфері постійного пошуку нового, кращого, досконалішого духовно-творчого єднання педагогів, вихованців та їх батьків, а керівник закладу –  допомагає їм в усьому.
    
Методист дошкільної освіти ВРМЦЗО Світлана Коваль.

 

 

Категорія: Інформації | Переглядів: 1136 | Додав: IgorMV
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ЦНІЗЗОВР; 2024