ВІДДІЛ ОСВІТИ ВІННИЦЬКОЇ РДА
Меню сайту

Block title
Block content

Пошук

Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 14:11

Головна » 2014 » Травень » 7 » Всесвітній день здоров’я
14:57
Всесвітній день здоров’я

Всесвітній день здоров’я

День створення Всесвітньої організації охорони здоров’я 07 квітня, тому саме у квітні, уже традиційно, відзначається Всесвітній день здоров’я. Відповідно до Положення про проведення  Всеукраїнського фестивалю ранкової зарядки “Рух заради здоров’я”, з метою формування у свідомості громадян потреби до систематичних занять фізичною культурою і спортом, презентації ранкової зарядки як дієвого засобу покращення фізичного самопочуття та активізації захисних сил організму людини, залучення всіх вікових груп та категорій громадян до регулярних занять фізичною культурою та спортом, і з нагоди Всесвітнього дня здоров’я Всеукраїнський фестиваль ранкової зарядки “Рух заради здоров’я” (далі - Фестиваль) у дошкільних навчальних закладах району, в тому числі НВК.
Членами журі у складі: Войціцької Т.Б. - головного спеціаліста відділу освіти, Маціпури Л.П. – директора ВРМЦЗО, методистів методичного центру Коваль С.А. та Столяренко В.О., П'ятака М.М.  - голови районної  ради профспілки працівників освіти (за згодою) було переглянуто презентації ранкової гімнастики, які представляли 19 дошкільних навчальних закладів району.
В рамках Фестивалю районного етапі конкурсу, педагоги району, розробили показові конспекти ранкової гімнастики, так вихователі району   ДНЗ «Сонечко» с. Агрономічне, презентували конспекти ранкової гімнастики по вікових групах: «Годинникова майстерня» (група раннього віку), «Комплекс вправ з м’ячиком» (молодша група), «Надійшла весна прекрасна» (середня група), з використанням авторських віршів вихователя групи  Паламарчук Н.М., «Комплекс вправ з різнокольоровими стрічками» (старша група). 
          Інструктором з фізичного виховання ДНЗ «Дзвіночок» с. Бохоники Блащук Т.В. проведено гімнастику з ігровими елементами в різних вікових групах згідно тематичного планування. На методичній годині з педагогічними працівниками закладу проведена консультацію «Як здійснюється наступність фізичного виховання в ДНЗ та сім'ї».
Під час проведення фестивалю свої творчі напрацювання продемонстрував колектив  ДНЗ «Ромашка» смт Вороновиця, слід відзначити креативність вихователів Семененко О. В.  вихователь старшої групи №2, Чухрій Н. М. вихователь І молодшої групи № 1, Семенюк С. В. вихователь старшої групи № 1 у використані партнерства з іншими працівниками закладу та виготовлені необхідного обладнання для проведення ранкової гімнастики. Для дітей ст. гр. №2 були виготовлені  палки - еспандери для виконання силових вправ, які приводять  в порядок обмінні процеси в організмі. Другий рік вихователь Чухрій Н. М. використовує степ-платформи для гімнастичних вправ, що зміцнюють серцево-судинну систему дітей. Семенюк С. В. теж перейняла досвід використання степ-платформ, цим самим поповнила обладнання більшого розміру для дітей старшої групи.
       Вихователь – методист Головатюк М. В. допомагала вихователям у підготовці до проведення фестивалю: провела індивідуальні консультації та організувала презентаційний навчальний тренінг по використанню вихователями нестандартного спортивного обладнання.  Інформаційні матеріали про участь дітей у фестивалі розмістили у батьківських куточках.
В ДНЗ «Веселка» смт Вороновиця вихователь Ковальська Л.В. (ІІ молодша група) виконала комплекс вправ, який мав назву «Подорож до лісу разом із Колобком».
В дошкільному підрозділі Деснянського НВК, з дітьми всіх вікових категорій груп, проведено комплекс вправ з прапорцями, із кубиками та стрічками - «Веселі білченята», «Спритні зайченята», «Кольорові олівці».
У ДНЗ «Веселка» с.Лука Мелешківська 6 вікових груп, проте, для кожної групи існує свій час проведення ранкової зарядки, під керівництвом інструктора з фізичного виховання Бондарєвої Л.А. було проведено комплекси вправ для всіх вихованців дитячого садка.
Колектив ДНЗ «Малятко» с. Михайлівки представили фото звіт оформлення осередка батьків, де запропоновано різні види гімнастики для виконання удома.
Педагоги старшої вікової групи зі своїми вихованцями провели комплекс загально розвиваючих вправ з палицями, які виконували під музичний супровід, який створив у дітей бадьорий, піднесений настрій.
В ДНЗ «Яблунька» с.Малі Крушлинці проведено сюжетну зарядку для дітей молодшого віку «Вправні курчатка».
          Розмістили інформацію про проведення фестивалю на сайті ДНЗ «Лісова казка» с. Писарівка. Адміністрація закладу та педагоги розробили запрошення для батьків, громадських діячів, спортсменів. Батьками вихованців дошкільної групи «Дзвіночок» пошито емблеми та галстуки для дітей дитячого садочка. З метою зацікавленості дітей до виконання фізичних вправ, складено сценарій проведення Фестивалю, інструктором з фізичної культури Заєць А.Ю.,  включено елементи з різних видів спорту, вправи з обручами, м’ячами, гімнастичними палицями, танцювальними вправами та елементами аеробіки.
          Авторський комплекс  вправ ранкової гімнастики провела вихователь Поліщук Л.В., ДНЗ «Журавлик» с. Стадниця, на тему «На зарядку швидко всі: мами, діти й татусі».
          Взяли участь у фестивалі 220 дітей ДНЗ «Казка» смт Стрижавка, у закладі проведено цікаві комплекси ранкової зарядки з використанням нетрадиційних предметів та атрибутів: «Каченята не зівають на вранішню зарядку поспішають» - надувні кульки, «Як Колобок білочку шукав» - м’ячики з шипами,  «В гостях у клоуна» - стільчики.
         Колектив Комарівського НВК: ЗОШ І-ІІ ступенів-ДНЗ, створив  презентацію про те, як дбає про збереження та зміцнення фізичного здоров’я своїх вихованців, бо щоденна ранкова гімнастика-запорука міцного здоров'я та розвитку  фізичних якостей.
        Педагоги, ДНЗ «Росинка» с. Ксаверівки, старшої різновікової молодшої групи зі своїми вихованцями поринули у весняний сад та виконали зарядку «Діточки – квіточки».
        Поновили та виготовили атрибути для ранкової зарядки педагоги ДНЗ «Світанок» с. Побережне.
        Колектив ДНЗ «Орлятко» с. Степанівка провів з батьками закладу консультацію «Ранкова гімнастика-здорове життя».
       Розробили вправи ранкової гімнастики для молодшо-змішаної групи «Бджілки», вихователі ДНЗ «Золотий ключик» с. Хижинці.
       Розучили комплекс вправ ранкової гімнастики під назвою «Велосипедисти» вихованці ДНЗ «Малятко» с. Майдан.
       Презентували фотоілюстрацію з проведених заходів комплексів вправ «Весняні квіти» (ІІ молодша група), «Циркові ведмежата» (середня група), «Як у нашому садку» (старша група).
        У підготовці та проведенні тижня здоров'я приймали участь працівники ДНЗ району, вихованці та їх батьки. 
        Усі проведені форми роботи наповнили дітей позитивною, світлою енергією задоволення від фізичних вправ, стали міцною основою формування у дітей дієвого бережного відношення до власного здоров'я.
Під час перегляду фотоматеріалів проведення Фестивалю, звертали увагу на всебічний рівень проведення заходів. Адже, особливість розвитку дітей дошкільного віку - це те, що всі рухові навички ще не сформувалися остаточно, тому дитяча гімнастика для дошкільнят вельми корисна. Чим раніше долучаться дошкільнята до занять гімнастикою, тим природно, краще. 
 Всеукраїнський фестиваль ранкової зарядки “Рух заради здоров’я” районного етапу пройшов на належному організаційно-методичному та розвивально-творчому рівні.

Підготувала методист ВРМЦЗО дошкільної освіти               Коваль С.А. 

 

Категорія: Інформації | Переглядів: 2282 | Додав: IgorMV
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ЦНІЗЗОВР; 2024