ВІДДІЛ ОСВІТИ ВІННИЦЬКОЇ РДА
Меню сайту

Block title
Block content

Пошук

Вітаю Вас, Гість · RSS 01.05.2024, 11:18

Головна » 2015 » Квітень » 22 » Шляхи набуття майбутньої професії
14:44
Шляхи набуття майбутньої професії

16.04.2015 р.  у актовому залі Вінницької районної ради Вінницьким РЦЗ та відділом освіти Вінницької РДА організований другий масовий захід «Ярмарок професій» для випускників загальноосвітніх шкіл Вінницького району, щоб допомогти учням у свідомому виборі майбутньої професії. В організації та проведенні профорієнтаційного заходу взяли участь представники відділу освіти Вінницької РДА Світлана Томусяк та ВОГО «Громадська студія». Перед тим , як здійснити щось важливе у своєму житті, необхідно точно зрозуміти, чого Ви дійсно хочете досягти! Як визначитися в такому різноманітті існуючих професій, яких в світі нараховується більше 40 тисяч? Як уникнути помилок та розчарувань  у виборі майбутньої трудової діяльності?,- надала необхідну інформацію Валентина Гудимчук. 
Проаналізувавши ситуацію на ринку праці, необхідно звернути увагу на те, що з кожним роком з’являються все нові професії. потрібно бути готовим до того, що будете регулярно підвищувати кваліфікацію, освоювати суміжні спеціальності. Не боятися того, що вибір професії зараз, фатальним чином визначать всю Вашу долю. Зміна вибору, освоєння нової спеціальності зробить Вас цінним фахівцем на ринку праці в міждисциплінарних сферах діяльності.
Розібратись з вибором професій Вам звичайно  допоможуть спеціалісти служби зайнятості, батьки, вчителі, друзі, прислуховуйтесь до порад і враховуйте їх при виборі професії , це важливо; - але основний вибір за Вами!
Саме на нашому заході  були запрошені представники навчальних закладів: коледж економіки і права Вінницького кооперативного інституту , Вінницький технічний коледж,  Вінницький національний технічний університет, Центр тестування та розвитку "Гуманітарні технології", Вінницький коледж Національного університету харчових технологій, Донецький національний університет. Кожен із представників презентував професії, умови прийому на навчання, здійснювали попередній відбір анкет абітурієнтів. Випускників шкіл запросили на дні відкритих дверей , які проводитимуть до кінця навчального року в навчальних закладах.
Захід пройшов цікаво та змістовно, адже викладачі та їхні учні отримали корисну та доступну інформацію, про те, як вірно зорієнтуватись у виборі професії. Отримали відповіді на запитання, що їх цікавили та були забезпечені інформаційно-роздавальними матеріалами.
Провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг, Валентина Гудимчук

Категорія: Інформації | Переглядів: 438 | Додав: IgorMV
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ЦНІЗЗОВР; 2024