ВІДДІЛ ОСВІТИ ВІННИЦЬКОЇ РДА
Меню сайту

Block title
Block content

Пошук

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 06:38

Головна » 2014 » Березень » 14 » Семінар завідувачів ДНЗ в Бохониках
15:38
Семінар завідувачів ДНЗ в Бохониках
Інструктивно- методичний семінар
для завідувачів  ДНЗ Вінницького району.

Нещодавно (26.02.2014 року) відбувся інструктивно-методичний семінар завідувачів дошкільних навчальних закладів району на базі ДНЗ «Дзвіночок» с. Бохоники (завідувач ДНЗ «Дзвіночок» Мельник І.Г.).
Тема семінару: «Організація підготовки та методика проведення 
«Тижня безпеки дитини» в ДНЗ».
В ході семінару методисти НМЦ ЦЗ та БЖД Вінницької області Рустам Гатауллін та Ольга Головацька  ознайомили присутніх з організацією підготовки та методики проведення «Тижня безпеки дитини» в ДНЗ. 
Провели слайд - презентацію.
За темою засідання було проведено проблемне коло у якому взяли участь завідувачі ДНЗ та музичні керівники дошкільних навчальних закладів району. Педагоги  ДНЗ району обмінялись досвідом по питанню організації активних форм роботи у ДНЗ.
Про спільну роботу сільської ради та дошкільного закладу щодо створення безпечних умов для розвитку дошкільнят розповів сільський голова с. Бохоники Бондар М.В.
З огляду на те, що у діловодстві дошкільних навчальних закладів із року в рік створюють переважно однотипні документи, то на підставі їх аналізу закономірно  складаються номенклатури справ. 
З метою детального вивчення даного питання, підвищення ефективності управлінської діяльності керівників навчальних закладів та рівня їх професійної компетентності і фахової майстерності, організації роботи ДНЗ з формування справ, правильного здійснення обліку, оперативного пошуку документів за змістом і видом, визначення строків зберігання справ і документів:  головний інспектор відділу освіти ВРДА Тетяна Войціцька свій виступ супроводжувала презентацією «Діловодство в дошкільному закладі «Номенклатура справ дошкільного навчального закладу» та ознайомила слухачів із:
-   Типовою, примірною номенклатурою справ ДНЗ;
-    Індивідуальною номенклатурою справ;
-   Оформленням та затвердження індивідуальної номенклатури справ;
-    Написанням наказу, складанням номенклатури справ;
-    Формуванням документів у справи.
Приємною несподіванкою для учасників семінару стало музичне заняття, з використанням тенденції сучасного музичного розвитку дошкільнят методами системи К. Орфа, у молодшій групі ДНЗ  «Дзвіночок» с. Бохоники ( на  тему: «Ми вчимося танцювати, гарно й весело співати», музичний керівник Шумакова Н.П.).
Присутні на семінарі музичні керівники мали змогу ознайомитися з досвідом роботи  музичних  керівників ДНЗ району та взяти активну участь в обговоренні теми «Формування професійної компетентності музичних керівників ДНЗ, шляхом оволодіння сучасними підходами, методами та прийомами організації музичного розвитку», а також охоче поділились власним досвідом  щодо розвитку творчих здібностей дітей дошкільного віку. 
З професійним інтересом учасники семінару сприйняли методичні рекомендації та практичні поради щодо планування та організації різних видів діяльності з дошкільниками.
А на завершення засідання відбувся обмін думками та вироблення рекомендацій. З підсумками засідання та методичними рекомендаціями виступила методист ВРМЦЗО Світлана Коваль.











Категорія: Інформації | Переглядів: 972 | Додав: IgorMV
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ЦНІЗЗОВР; 2024