ВІДДІЛ ОСВІТИ ВІННИЦЬКОЇ РДА
Меню сайту

Block title
Block content

Пошук

Вітаю Вас, Гість · RSS 05.05.2024, 09:27

Головна » 2015 » Червень » 4 » Про засідання колегії відділу освіти Вінницької райдержадміністрації
14:56
Про засідання колегії відділу освіти Вінницької райдержадміністрації

04 червня 2014 року у приміщенні актової зали адміністративного будинку «Книжка» відбулось засідання колегії відділу освіти Вінницької райдержадміністрації, на якому розглядались питання:
1. Про підсумки проведення Спартакіади серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів району у 2014-2015 навчальному році
2. Про підсумки роботи комунальної організації «Дитячо-юнацька спортивна школа «Десна» Вінницької районної ради за 2014-2015 н.р.
3. Про виконання плану заходів Департаменту освіти і науки облдержадміністрації щодо запобігання торгівлі людьми на період до 2015 року
4. Про реалізацію «Національної кампанії «Стоп насильству!» на період до 2015 року»

Заслухавши доповідь методиста ВРМЦЗО Столяренка В.О., колегія відмітила, що згідно Положення про Спартакіаду серед учнів загальноосвітніх шкіл змагання пройшли з 11 видів спорту : футбол, баскетбол серед юнаків та дівчат, волейбол серед юнаків та дівчат, настільний теніс, легка атлетика, спортивний туризм та змагання за програмами: «Сокіл»(«Джура»), «Старти надій». Через перенасиченість спортивними змаганнями районного і обласного рівнів в весняний період та введення в програму Спартакіади військово-патрвотичної гри «Сокіл»(«Джура» фізкультурно- оздоровчі спортивно-масові заходи «Нащадки козацької слави» та «Олімпійське лелеченя» на районному рівні не проводились.
Загальна кількість учасників становила 2108учнів. Це на 552 учасники більше ніж в 2014р. і на 74 більше ніж 2013р.


Серед найвагоміших результатів на обласному рівні були:
- 4 місце на ІІІ етапі Всеукраїнської військово-патріотчної гри «Сокіл»(«Джура») Агрономічненської СЗШ І-ІІІст. (вчитель фізичної культури Теплицький С.І.);
- 4 місце на ІІІ етапі ФОПФ «Нащадки козацької слави» Вороновицької СЗШ І-ІІІст.№1 (вчителі фізичної культури: Колісник П.К. та Ніщук І.М.);
- 4 місце на ІІІ етапі змагань з настільного тенісу Пултівецької СЗШ І-ІІІст.;
- 4 місце на ІІІ етапі змагань Всеукраїнських змагань «Олімпійське лелечення» Якушинецької гімназії;
- 4 місце на змаганнях зі стрітболу команди дівчат Оленівського НВК;
- 5 місце зі стрітболу серед юнаків Михайлівської СЗШ І-ІІІст.
За попередніми результатами переможцями і призерами в загальнокомандному заліку визнані:
Серед СЗШ І-ІІІ ст.
І місце – Вороновицька СЗШ І-ІІІст.№1 (директор- Пелешок В.А., вчителі фізичної культури –Колісник П.К. та Ніщук І.М.).
ІІ місце – Агрономічненська СЗШ І-ІІІст.(директор – Ануфрієва Н.М., вчитель фізичної культури – Теплицький С.І.).
ІІІ місце – Якушинецька СЗШ І-ІІІст.-гімназія ( директор Довгань О.А., вчителі фізичної культури – Колесник М.П., Мушинська Т.М., Грузевич Т.В.)
Серед СЗШ І-ІІ ст.
І місце – Ільківська ЗОШ І-ІІст.(директор та вчитель фізичної культури Кравець Б.І.)
ІІ місце – Прибузька СЗШ І-ІІст.(директор Нудельман О.П., вчитель фізичної культури Євсєєв Ю.Г.);
ІІІ місце –Стадницька ЗОШ І-ІІст. (директор Черниш Т.М., вчитель фізичної культури Лащ С.В.).



Про підсумки роботи комунальної організації «Дитячо-юнацька спортивна школа «Десна» Вінницької районної ради за 2014-2015 н.р. доповів Заводян Андрій Олександрович, директор комунальної організації «Дитячо-юнацька спортивна школа «Десна» Вінницької районної ради.
Станом на сьогоднішній день в ДЮСШ займається 648 учнів, працює 45 навчальних груп, 22 групи початкової підготовки та 21 група попередньої базової підготовки, 1 група спеціальної базової підготовки та 1 група підготовки до вищих досягнень.
У ДЮСШ «Десна» ВРР 2 тренера – викладача: Бей О.В. та Чижик О.В. мають Вищу тренерську кваліфікаційну категорію облспортуправління, 1 тренер-викладач Скорищенко С.О. має І (першу) тренерську кваліфікаційну категорію та 12 тренерів-викладачів мають ІІ (другу) тренерську кваліфікаційну категорію. За 2014 рік ДЮСШ виконала річний план роботи майже в повному обсязі: були високі досягнення та результати в змаганнях на відділенні ушу та боксу: 4 чол. – Майстри спорту з ушу, 2 чол. – Кандидати в Майстри спорту з ушу та 1 чол.-Кандидати в Майстри спорту з боксу.
У зв’язку з відсутністю власного приміщення протягом всього часу існування ДЮСШ капітальний ремонт будівель, споруд, комунікацій та обладнання не проводився. Проводились лише деякі роботи по ремонту за власний кошт зусиллями керівництва та тренерів.
Для поліпшення матеріально-технічної бази за рахунок фінансування з районного бюджету був придбаний спортивний інвентар, якого вкрай не вистачило для наших потреб. Техніки чи будь-яких інших засобів заклад не придбав у зв’яку з відсутністю коштів.
На Всеукраїнському рівні у 2014-2015рр були такі досягнення:
- Чемпіонат України серед дорослих з ушу 27-29.03.2015р., м. Бровари – 5 перших місць, 1 друге і 1 третє.
- Чемпіонат України з боксу серед юнаків 2001-2002р.н., 21-26.10.2014р., м. Чернівці – Поліщук Денис зайняв 3 місце.
- Чемпіонат України з боксу серед юнаків 2001-2002р.н., 18-22.02.2015р., м. Бердичів - Поліщук Денис – 1 місце.
На обласному рівні ДЮСШ «Десна» представлена всіма видами спорту, які функціонують в ній і також має свої здобутки та досягнення.



З питанням «Про виконання плану заходів Департаменту освіти і науки облдержадміністрації щодо запобігання торгівлі людьми на період до 2015 року» виступила Григораш Тетяна Миколаївна,методист Комунальної установи «Вінницький районний методичний центр закладів освіти» Вінницької районної ради. Адже сьогодні об'єктом торгівлі часто є молоді люди, котрі не мають достатнього досвіду і не обізнані із наслідками протиправної діяльності, а тому ключові поняття профілактики цього ганебного явища через систему освіти мають стати «знання», «ставлення» і «формування навичок».
В зв’язку з тим, що психологічна служби системи освіти району визначена пілотним майданчиком щодо здійснення просвітницько-профілактичної роботи з питань протидії торгівлі людьми, в усіх навчальних закладах району налагоджена системна робота з даного питання.
Превентивною роботою охоплено усіх учасників навчально-виховного процесу в усіх дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах району – дітей, педагогів, батьків, а також представників громадськості.
Педагогічні працівники навчальних закладів здійснюють профілактичну роботу у формі прямого впливу, що включає в себе реалізацію наступних завдань:
1 - забезпечення інформування учнів про ймовірні ризики та шляхи запобігання попадання в ситуацію торгівлі людьми;
2 - формування небайдужого ставлення до проблеми торгівлі людьми;
3 - формування навичок запобігання ризику та конструктивної поведінки в ситуації ризику.
Організація та проведення педагогічними працівниками, в тому числі практичними психологами та соціальними педагогами, профілактичних заходів з проблеми запобігання торгівлі людьми, комерційній сексуальній експлуатації дітей та насильству над дітьми, безпеки дітей в Інтернеті в навчальних закладах в тому числі з використанням методики “рівний-рівному”.



Також Тетяна Миколаївна висвітлила питання «Про реалізацію «Національної кампанії «Стоп насильству!» на період до 2015 року»» - питання проведення профілактичної та корекційної роботи із запобігання проявам жорстокості та насильства, надання реабілітаційних послуг дітям належить до пріоритетних напрямків роботи практичних психологів, соціальних педагогів та всіх педагогічних працівників дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів району.
У всіх навчальних закладах району відповідно до соціального паспорту створено банки даних категорійних дітей. Особлива увага приділяється дітям, з числа внутрішньо переміщених осіб, дітям, які ростуть у неблагополучних кризових сім’ях, де частіше всього може виникнути загроза життю дитини.
Працівниками психологічної служби району проводиться діагностика взаємостосунків у дитячих/класних колективах як фактор попередження психологічного та фізичного насилля між дітьми, діагностика дитячо-батьківських стосунків, проводяться профілактичні бесіди з батьками і дітьми, індивідуальні консультації, відвідування батьків вдома.
У дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах розміщені інформаційні стенди з номерами телефонів Національної дитячої гарячої лінії, телефонами довіри, телефонами районних організацій та установ, куди дитина може звернутися у випадку жорстокого поводження з нею. Така форма роботи сприяє виявленню негативних явищ у сім’ях, дитячих та учнівських колективах.
Питання дотримання педагогічними працівниками вимог законодавства щодо забезпечення захисту дітей від будь-яких форм насильства, родинно-сімейного виховання постійно розглядається на нарадах при директорові, засіданнях педагогічних рад, батьківських зборах усіх навчальних закладів району.
 


Категорія: Повідомленя | Переглядів: 619 | Додав: ГромлюкОА
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ЦНІЗЗОВР; 2024