ВІДДІЛ ОСВІТИ ВІННИЦЬКОЇ РДА
Меню сайту

Block title
Block content

Пошук

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 20:27

Головна » 2019 » Квітень » 10 » Нарада директорів закладів дошкільної освіти
17:18
Нарада директорів закладів дошкільної освіти

        10 квітня 2019 року відбулася нарада директорів закладів дошкільної освіти. 
      Лариса Русан, завідувач відділу дошкільної освіти КВНЗ «ВАНО» довела до відома присутніх про шляхи оновлення дошкільної освіти в контексті Концепції «Нової Української Школи». Педагоги разом з Ларисою Степанівною  в ході обговорення дійшли висновку, що наступність-це дидактичний принцип забезпечення передумов до шкільного навчання. Інакше кажучи, наступність виступає загальнопедагогічним методом забезпечення готовності дитини до навчання в школі без будь-яких негативних наслідків для її психіки, визначає побудову освіти на всіх її ланках з максимальним урахуванням індивідуальних особливостей (фізичних, психологічних, інтелектуальних) кожної дитини незалежно від її вікової групи. Зрештою, принципи побудови дошкільної та початкової освіти за умов реформування загальної середньої освіти в рамках Концепції Нової Української школи мають багато спільного.
         Галина Колосінська, методист відділу дошкільної освіти КВНЗ «ВАНО»  ознайомила педагогічну аудиторію з організацією освітнього процесу в умовах «Нової Української Школи». Галина Іллівна зазначила, що у Новій українській школі зростає частка проектної, командної та групової діяльності у педагогічному процесі. Відповідно урізноманітнюються варіанти організації навчального простору в класі. Крім класичних варіантів, використовуються новітні, наприклад, мобільні робочі місця, які легко трансформувати для групової роботи. Планування і дизайн освітнього простору школи спрямовуються на розвиток дитини та мотивацію її до навчання.
         Світлана Коваль, методист КУ «Вінницький районний методичний центр закладів освіти» Вінницької районної ради довела до відома присутніх про організацію роботи методичного кабінету закладу дошкільної освіти в умовах інноваційної діяльності.
          Михайло П’ятак, голова Вінницької районної організації профспілки працівників освіти і науки, детально ознайомив педагогів зі змінами в Законі України щодо умов оплати праці педагогічним працівникам закладів дошкільної освіти.
         Про результати державного статистичного спостереження № 85-к (річна) «Звіт про діяльність закладу дошкільної освіти» доповіла головний спеціаліст відділу освіти Інна Медяна. Нарада директорів закладів дошкільної освіти пройшла результативно та у плідній співпраці.


 

Категорія: Інформації | Переглядів: 537 | Додав: CNIZZOVR
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ЦНІЗЗОВР; 2024