ВІДДІЛ ОСВІТИ ВІННИЦЬКОЇ РДА
Меню сайту

Block title
Block content

Пошук

Вітаю Вас, Гість · RSS 02.05.2024, 03:48

Головна » 2015 » Лютий » 24 » Колегія відділу освіти.
19:13
Колегія відділу освіти.

​24 лютого 2015 року відбулось засідання колегії відділу освіти Вінницької райдержадміністрації. Начальник відділу Осіпчук Наталія Віталіївна доповідала про підсумки роботи відділу освіти у 2014 році та завдання на 2015 рік. 
Відділ освіти Вінницької районної державної адміністрації, педагогічні колективи навчальних закладів району упродовж 2014 року працювали над виконанням законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», «Про позашкільну освіту», документів Кабінету Міністрів України, наказів Міністерства освіти і науки України, департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації, розпоряджень та рішень районної державної адміністрації та районної ради. 
Працівниками відділу освіти здійснено атестацію 5 загальноосвітніх навчальних закладів, 4 дошкільних та 1 позашкільного навчального закладу. Протягом 2014 р. перевірками охоплено всі навчальні заклади району. Щомісячно проводились наради директорів та завідувачів ДНЗ. Проведено 6 засідань колегій відділу освіти.
У 2014 році в 22 дошкільних навчальних закладах та  4 НВК дошкільною освітою було охоплено 1707 дітей. Існуюча мережа дошкільних навчальних закладів не в повній мірі задовольняє освітні потреби населення. Спостерігається перевантаження груп у функціонуючих дитячих садках: на 100 дитячих місць припадає 107 дітей. 
У 2014-2015 н.р. в районі функціонує 38 загальноосвітніх навчальних закладів, з яких 20 шкіл І-ІІІ ст., 14 шкіл – І-ІІ ст., 4 школи І ст.  
У 2015 році планується здійснити реорганізацію навчальних закладів та створити Степанівський НВК: СЗШ І-ІІІ ст. – ДНЗ. та Побережненський НВК: ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ шляхом злиття існуючих СЗШ та ДНЗ.
Загальна кількість учнів у районі, що отримують базову та загальну середню освіту складає 6289 чол.
У 2014 році навально-виховний процес у загальноосвітніх закладах району забезпечували 826 педагогічних працівники, з яких вищу освіту мають – 751 педагогічний працівник (90,9 %), незакінчену вищу – 16 (2 %), середню спеціальну – 59 (7,1 %). )  
У 2014 н. р. значно покращився якісний склад педагогічних кадрів. У навчальних закладах району працює 31 вчитель, яким присвоєно звання «учитель-методист», 146 педагогічних працівників із званням «старший вчитель», 20 педагогічних працівників, нагороджених нагрудним знаком «Відмінник освіти України», що становить 24% від загальної кількості педагогічних працівників району.
У дошкільних навчальних закладах району працюють 172 педагогічних працівники, 96 із них мають вищу педагогічну освіту, 29 – вищу дошкільну освіту, решта – середню спеціальну освіту.
З метою зростання фахової майстерності вчителів, підвищення професійного рівня молодих спеціалістів, творчого вирішення педагогічних завдань і проблем навчальних закладів, скоординованості дій учителів-предметників протягом 2013-2014 навчального року була організована робота 29 районних методичних об’єднань, проведено 43 засідання районних методичних об’єднань вчителів, 69 засідань творчих груп, 44 семінари-практикуми, 2 обласних семінари на базі Агрономічненської СЗШ І-ІІІ ст. та Некрасовської ЗОШ І-ІІІ ст.
У навчальних закладах району навчається чимала кількість дітей з особливими потребами. Найбільша кількість дітей була охоплена у минулому році індивідуальною формою навчання у: Вороновицькій СЗШ І-ІІІ ст. №1- 5 учнів, Вінницько-Хутірському НВК – 4 учні, НВЗ ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцеї смт. Стрижавки – 3 учні, Якушинецькій СЗШ І-ІІІ ст.-гімназії – 3 учні, Стадницькій СЗШ І-ІІ ст. – 2 учні, Пултівецькій СЗШ І-ІІІ ст.- 2 учні, Агрономічненській СЗШ І-ІІІ ст.- 2 учні, Сосонській СЗШ І-ІІІ ст. - 2 учні. За інклюзивною формою навчання навчаються 2 учня (Бохоницька та Лука-Мелешківська школи).
Протягом 2014 року 4 загальноосвітні навчальних заклади Вінницького району поповнили свій комп’ютерний парк. Так Деснянський НВК «ДНЗ-ЗОШ І ст.» - отримав 7 одиниць ПК за рахунок коштів з бюджету розвитку селища на суму 50 тис. грн., Агрономічненська СЗШ І-ІІІ ст. - отримала 10 одиниць ПК за рахунок благодійної допомоги на суму 48 698 грн., Михайлівська ЗОШ І-ІІІ ст. – отримала 4 одиниць комп’ютерної техніки   за рахунок благодійної допомоги на суму близько 20 тис. грн., Некрасовська ЗОШ І-ІІІ ст. – отримала інтерактивний комплекс за кошти Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації на суму 27 394 грн.
Також комп’ютерну техніку придбано у дошкільні навчальні заклади: «Золотий ключик» с.Хижинці, «Ромашка» смт. Вороновиця, «Світанок» с.Побережне, НВК «Десна». Протягом 2014-2015 навчального року до Інтернету були під’єднані 4 загальноосвітні навчальні заклади. У 2014 році до мережі Інтернет підключено ДНЗ «Золотий ключик» с. Хижинці та ДНЗ «Ромашка» смт. Вороновиця. Однак у 2015 році необхідно працювати над збільшенням кількості сучасної техніки  у комп’ютерному парку району.
Педагогічний колектив КЗ «Вінницький районний Будинок дитячої та юнацької творчості» у 2014 році продовжував працювати над темою: «Розвиток творчої особистості в системі допрофесійної освіти в позашкільному закладі». У 2014 році в закладі функціонувало 133 групи, працювало 74 керівників гуртків, здобували позашкільну освіту 2085 вихованців. Пріоритетними завданнями на 2015 рік для навчального закладу залишаються: 1. Виділення  окремого  приміщення для функціонування закладу; 2. Розвиток науково-технічного напрямку роботи гуртків, зокрема, – «авіамоделювання», «автомоделювання» та «ракетомоделювання»; 3. Удосконалення методичної роботи за напрямками позашкільної освіти.
У літній період 2014 року на базі 24 загальноосвітніх навчальних закладів була організована робота таборів відпочинку з денним перебуванням дітей. Всього у пришкільних таборах відпочивало 2158 учнів загальноосвітніх навчальних закладів, що становить 35% учнівського контингенту району. На харчування вихованців пришкільних таборів у 2014 році використано 319 тис. 129 грн. У стаціонарних закладах влітку 2014 року оздоровлено 91 дитину пільгових категорій. У 2015 році для організації відпочинку дітей передбачено створити Мовні та пришкільні табори.
У Вінницькому районі безоплатним гарячим харчуванням охоплено 2764 учнів 1-4 класів, та 137 учнів пільгових категорій, на що у 2014 році використано 2 млн. 657 тис. 541,0 грн. Середня вартість обіду становила 5,5 грн. Харчування учнів 5-11 класів в кількості 974 особи проводиться  за рахунок батьківських коштів, на що залучено 398 тис. грн. У 2015 році ситуація з харчуванням дуже напружена. В зв’язку із зміною Бюджетного кодексу, учні пільгових категорій харчуються з державного бюджету, а учні 1-4 класів – з районного бюджету. На І півріччя 2015 року з районного бюджету на харчування учнів 1-4 класів виділено 800 тис. грн.
Слід зауважити, що із загальної кількості учнів, що потребують підвезення, 53 % охоплені підвезенням шкільними автобусами, 32 % - рейсовими автобусами 
15 % - спеціальним автотранспортом, таким чином потреба забезпечена 100-відсотково. У 2014 році на підвіз учнів використано 149,4 тис. грн. У 2015 році кошти на підвіз учнів виділені лише на І півріччя ( 715 тис. грн.), кошти на підвіз вчителів відсутні.
У 2014 р. в освітянській галузі відбулись значні зміни по зміцненню матеріально-технічної бази  навчальних закладів. Адже однією з головних вимог сьогодення є модернізація матеріально-технічної бази навчальних закладів. 
У 2014 році проведено: реконструкцію однієї групи ДНЗ Оленівського НВК; капітальний ремонт приміщення Михайлівської СЗШ І-ІІІ ст.; капітальні ремонти у дошкільних навчальних закладах «Ромашка» смт. Вороновиця, «Яблунька» с. Малі Крушлинці, «Золотий ключик» с. Хижинці, «Мальва» с. Михайлівка; будівництво огорожі Лука-Мелешківської СЗШ І-ІІІ ст. ; капітальний ремонт частини даху Мізяківсько-Хутірської СЗШ І-ІІІ ст. 
На альтернативні види палива переведено котельні у Вінницько-Хутріському НВК: ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ, Михайлівській СЗШ І-ІІІ ст., Некрасовській СЗШ І-ІІІ ст. У Вороновицькій СЗШ І-ІІІ ст. № 1 та Якушинецькій СЗШ І-ІІІ ст.-гімназії встановлено енергоефективні котли. У Широкогребельську НВК закуплено твердопаливний котел.
Окрім того, наприкінці 2014 року виготовлена проектно-кошторисна документація для переведення котелень на альтернативні види палива таких навчальних закладів, як:
-    Агрономічненська СЗШ І-ІІІ ст.
-    Стрижавської СЗШ І-ІІІ ст.
-    НВЗ: ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцеї смт. Стрижавка
-    Лука-Мелешківської СЗШ І-ІІІ ст.
-    Гавришівської СЗШ І-ІІІ ст.
-    Степанівської СЗШ І-ІІІ ст.
-    Малокрушлинецької СЗШ І-ІІІ ст.
-    Стадницької СЗШ І-ІІ ст.
-    Прибузької СЗШ І-ІІ ст.
Перед початком опалювального сезону було  проведено ряд поточних ремонтів котельного обладнання навчальних закладів району (143 тис. грн.), а саме:
- Прибузька СЗШ І-ІІ ст., 
- Медвеже-Вушківська СЗШ І-ІІІ ст.;
- Прибузької СЗШ І-ІІ ст. 
- Якушинецької СЗШ І-ІІІ ст.- гімназії;
- Вінницько-Хутірський НВК: ЗОШ І-ІІІ ст..-ДНЗ, 
- Михайлівська СЗШ І-ІІІ ст.,
- Гавришівська  СЗШ І-ІІІ ст., 
- Сосонська СЗШ І-ІІІ ст., 
- Іванівська СЗШ І- ІІ ст.;
- Агрономічненська СЗШ І-ІІІ ст..;
- Лука-Мелешківська СЗШ І-ІІІ ст..;
- Хижинецька СЗШ І-ІІІ ст.. 
- Стадницької СЗШ І-ІІІ ст.
Відділом освіти проведено кошти на проведення технічного обслуговування котелень та газових мереж у сумі 60,0 тис. грн. 
Проведено обстеження димових та вентиляційних каналів газових котелень на загальну вартість 7,0 тис. грн. (ТОВ «Агропром М»).
Здійснено поточні ремонти силами навчальних закладів щодо підготовки пічного опалення та проведено спеціальне навчання операторів та кочегарів котелень у Вінницькому навчальному комбінаті на суму 10,0 тис. грн.
Протягом 2014 року проведено заміну вікон та дверей у:
-    Лаврівській СЗШ І-ІІ ст. на суму 25,0 тис.грн. – районного бюджету
-    Іванівській СЗШ І-ІІ ст. на суму 15,0 тис.грн. – районного бюджету та 32,3 тис.грн. спонсорських коштів
-    Прибузькій СЗШ І-ІІ ст. на суму 488,0 тис. грн. – субвенція Лука-Мелешківської сільської ради
-    Зарванецькій СЗШ І-ІІ ст. на суму 42,6 тис. грн. – субвенція Якушинецької сільської ради
-    НВЗ ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцеї смт. Стрижавка на суму 10,8 тис. грн. – районного бюджету та 23,5 тис. грн. за спонсорські кошти
-    Бохоницька СЗШ І-ІІІ ст. за рахунок спонсорських коштів на суму 53,2 тис. грн. 
-    Стадницька СЗШ І-ІІ ст. за рахунок спонсорських коштів на суму 50,8 тис грн. 
-    Стрижавська СЗШ І-ІІІ ст. за рахунок спонсорських коштів на суму 33,4 тис грн. 
-    Оленівський НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. за рахунок спонсорських коштів на суму 20,0 тис. грн. 
-    Гавришівська СЗШ І-ІІІ ст. за рахунок спонсорських коштів на суму 21,0 тис грн. 
Та інші школи на загальну суму 123,6 тис. грн. 
Замінено 13 вікон на енергозберігаючі у 2-х дошкільних навчальних закладах: «Журавлик» с.Стадниця та Деснянському НВК.
Протягом 2014 року облаштовано внутрішні вбиральні у:
-    Зарванецькій СЗШ І-ІІ ст. (77,0 тис. грн. субвенція Якушинецької с.р.)
-    Лисогірській СЗШ І ст. (306,0 тис. грн. субвенція Ксаверівська с.р.)
-    Сосонській СЗШ І-ІІІ ст. (90,0 тис. грн. спонсорських коштів)
Тривають роботи у Щітецькій СЗШ І-ІІ ст.
Нажаль, на сьогоднішній день не облаштовано внутрішні вбиральні у 
Писарівській СЗШ І-ІІІ ст., 
Мізяківсько-Хутірській СЗШ І-ІІІ ст. та 
Хижинецькій СЗШ І-ІІ ст.
У 2014 році отримана благодійна допомога від батьківських комітетів, юридичних та фізичних осіб (комп’ютерна техніка, меблі, телевізори тощо) на суму 1 млн 310 тис 643,91 грн. 
найбільші:
-    Стрижавська (137,9 тис грн.)
-    Якушинецька гімназія (133,9 тис грн.)
-    Агрономічненська ( 89,3 тис. грн..)
-    Оленівський НВК (75,9 тис грн.)
-    Стадницька (64,9 тис грн.).
-    Стрижавський ліцей (62,1 тис. грн.)
-    Бохоницька ( 57,7 тис грн. )
-    Некрасовська (49,7 тис. грн.)
-    Гавришівська (47,3 тис грн.)
Варто відзначити наполегливу роботу керівництва та працівників дитячого будинку «Родинний дім» щодо покращення матеріально-технічної бази закладу. Детальніше про свої здобутки доповість Гончарук Сергій Васильович.
У видатках 2015 року передбачені значні кошти на оновлення матеріально-технічної бази, а саме:
1.    Виведення котелень з підвальних приміщень – 1 млн 716,0 тис. грн.
-    Пултівецька СЗШ І-ІІІ ст.
-    Писарівська СЗШ І-ІІІ ст.
-    Комарівський НВК ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ

За рахунок коштів грантової допомоги по проектах людської безпеки програми «Кусаноне» (Японія) виконати роботи з встановлення твердопаливної котельні в Оленівський НВК ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ.

2.    Переведення котелень на альтернативні види палива – 1735,0 тис. грн.
-    Гавришівська СЗШ І-ІІІ ст.
-    Стрижавська СЗШ І-ІІІ ст.
-    Медвеже-Вушківська СЗШ І-ІІІ ст. (вигот. ПКД)
3.    Заміну вікон на енергозберігаючі – 1210,5 тис. грн. 
-    Медвеже-Вушкіська
-    Оленівський НВК
-    Некрасовська
-    Стрижавський ліцей
-    Стадницька 
-    Степанівська 
-    Бохоницька 
-    Хижинецька 
-    Ксаверівська 
-    Малокрушлинецька 
4.    Капітальний ремонт димових труб – 360,0 тис. грн..
-    Якушинецька 
-    Михайлівська 
-    Вінницько-Хутірський НВК
5.    Завершення робіт по капітальному ремонту даху Мізяківсько-Хутірської СЗШ І-ІІІ ст. – 400 тис. грн. 
6.    Будівництво ІІ черги Стрижавської школи – 1 млн 777 тис. грн. 
7.    Виготовлення ПКД на будівництво котельні Мізяківсько-Хутірської школи (25 тис. грн. ), будівництво теплотраси Вороновицької СЗШ №1 (20 тис. грн. ) та капітальний ремонт приміщення Хижинецької СЗШ (50 тис. грн.).
Проблемними залишаються: 
-    Хижинецька аварійність (50 тис грн. на вигот. ПКД)
-    Якушинецька аварійність
-    Писарівська добудова  
-    Сосонська аварійність (200 тис. грн. співфінансування)

Протягом 2014 року централізованою бухгалтерією відділу освіти виконаний кошторис доходів та видатків, що складає 77  млн. 645 тис., в тому числі загального фонду 68 млн. 373  тис. грн., спеціального фонду - 9 млн.272  тис. грн. 

 

В обговоренні доповіді взяли участь завідувач ДНЗ «Золотий ключик» с. Хижинці Мазуренко Людмила Семенівна, директор Оленівського НВК: «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» Гудзішевська Наталія Петрівна, директор Лисогірської ЗОШ І ст. Наборщикова Ірина Дмитрівна, директор дитячого будинку «Родинний дім» Гончарук Сергій Васильович та голова голова районної ради профспілки працівників освіти П’ятак Михайло Миколайович.

 
Категорія: Інформації | Переглядів: 691 | Додав: IgorMV
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ЦНІЗЗОВР; 2024