ВІДДІЛ ОСВІТИ ВІННИЦЬКОЇ РДА
Меню сайту

Block title
Block content

Пошук

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 13:58

Головна » 2014 » Травень » 7 » Колегія 6 травня.
09:31
Колегія 6 травня.

06.05.2014 р. у приміщенні адміністративного будинку «Книжка» відбулось засідання колегії відділу освіти Вінницької районної державної адміністрації.
З питанням «Про дотримання вимог Державного стандарту початкової, загальної середньої освіти у загальноосвітніх навчальних закладах району» виступила Білоус Наталія Пилипівна, заступник начальника відділу освіти Вінницької районної державної адміністрації, яка зазначила, що створена в районі мережа навчальних закладів забезпечує рівний доступ дітей шкільного віку до якісної освіти. Кадровий потенціал району характеризується достатнім рівнем учителів. За 2013, 2014 роки підвищили свій кваліфікаційний рівень з питань впровадження Держстандарту при ОІПОПП 38 учителів. У районі реалізується система заходів щодо впровадження Державного стандарту базової загальної середньої освіти, яка включає: роботу районного та шкільного методичних об’єднань вчителів початкових класів, вчителів-предметників, роботу психологічної служби, роботу з батьками, контроль за здійсненням навчально-виховного процесу та організаційні заходи.
До бговорення доповіді і прийняття рішення колегії долучилися й інші працівники освіти, зокрема, Бадюк Тетяна Костянтинівна, методист Комунальної установи «Вінницький районний методичний центр закладів освіти» Вінницької районної ради, відзначила, що успіх впровадження Державного стандарту  початкової, загальної середньої освіти залежить від компетентності учителя, його кваліфікації та бажання працювати. У районі проведено ряд методичних заходів з даного питання для учителів початкових класів. 
Директор Якушинецької СЗШ І-ІІІ ст. – гімназії, Щербань Олена Василівна, розповіла, що галузь «Здоров’я і фізична культура» стала центром підвищеної уваги педагогічного колективу ввіреного навчального закладу. У школу, за рахунок державно-приватного партнерства, придбано лампи «КВАРЦ» для дезінфекції кабінетів. Активно впроваджуються здоров’язбережувальні  технології у навчально-виховний процес, відновлена практика використання соляних подушечок. 
Про особливості впровадження нового Державного стандарту початкової, загальної середньої освіти у своїх навчальних закладах також розповіли Глущенко Тетяна Геннадіївна,заступник директора Писарівської ЗОШ І-ІІІ ст., та Розбіцька Людмила Михайлівна,директор Ксаверівської ЗОШ І ст.
Директор Комунальної установи «Вінницький районний методичний центр закладів освіти» Вінницької районної ради Маціпура Лариса Петрівна виступила з питанням «Про призначення та виплату стипендії учням навчальних закладів району у 2014 році». Вона довела до відома присутніх умови розрахунку та виплати стипендій учням, які отримали перемогу в Всеукраїнських предметних олімпіадах. Лариса Петрівна повідомила, що учню 10 класу Гавришівської СЗШ І-ІІІ ст. Лановому Р.О. мають виплатити одноразову допомогу в розмірі 4 тис. грн. для участі в Міжнародному конкурсі комп’ютерних проектів INFOMATRIX 2014 у м. Бухарест, Румунія.
З метою покращення діяльності загальноосвітніх навчальних закладів район, запровадження в практику роботи інноваційних моделей і технологій навчання в районі проводиться конкурс «Кращий трудовий колектив». Положення конкурсу розроблено творчою групою керівників навчальних закладів, винесено на обговорення трудових колективів навчальних закладів району та передбачає визначення кращих трудових колективів за номінаціями. Заступник начальника відділу освіти Білоус Наталія Пилипівна запропонувала затвердити дане Положення на колегії відділу освіти.
Зі звітом про хід виконання рішення колегії відділу освіти «Про підсумки відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2013 року в рамках виконання Обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей і молоді на 2009-2013 роки» від 22.10.2013 р., протокол №5,  виступила Войціцька Тетяна Борисівна, головний спеціаліст відділу освіти Вінницької районної державної адміністрації. Колегія вирішила дане питання зняти з контролю.

Категорія: Інформації | Переглядів: 612 | Додав: IgorMV
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ЦНІЗЗОВР; 2024