ВІДДІЛ ОСВІТИ ВІННИЦЬКОЇ РДА
Меню сайту

Block title
Block content

Пошук

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 21:33

Головна » 2015 » Березень » 24 » «Ярмарок кар’єри» - нові можливості працевлаштування.
09:37
«Ярмарок кар’єри» - нові можливості працевлаштування.

19.03.2015 року у актовому залі Вінницької районної ради Вінницьким РЦЗ та відділом освіти Вінницької РДА організований масовий захід «Ярмарок кар’єри» для випускників загальноосвітніх шкіл Вінницького району, щоб допомогти учням у свідомому виборі майбутньої професії. В організації та проведенні профорієнтаційного заходу взяли участь представники відділу освіти Вінницької РДА Світлана Томусяк та ВОГО «Громадська студія». Здобуття освіти - перший крок до успішного майбутнього. Вибір професії до душі – складне і відповідальне завдання.  Професій так багато в світі, а саму цікаву не знайдеш ніяк, та кожен обирає свою дорогу, свій шлях. Валентина Гудимчук ознайомила щодо попиту професій на ринку праці та підготувала роздавальний матеріал «Барометр професій» з оглядом на реальну потребу у робітничих кадрах в регіоні, відповідно до нього  відсутність потреби юристів, економістів, фінансистів, істориків чи біологів, таких фахівців сьогодні занадто багато на ринку праці. Натомість бракує слюсарів, електрозварювальників, монтажників та швачок. Здобуваючи такий фах, школярі забезпечать собі гарантоване місце праці. Тренер-психолог ВОГО «Громадська студія» Анатолій Тобілко проводив тестування на вибір майбутньої професії.
Важливу, а іноді вирішальну роль у житті молодої людини відіграє вибір навчального закладу. Хтось вже визначився і чітко усвідомлює, яку спеціальність отримуватиме, а дехто – на роздоріжжі. Саме на нашому заході  були запрошені представники навчальних закладів: Вище професійне училище №7, Університет "Україна", Вінницький технічний коледж,  Вінницький національний технічний університет, Центр тестування та розвитку "Гуманітарні технології", Вінницький коледж Національного університету харчових технологій, Донецький Національний Університет. Кожен із представників презентував професії, умови прийому на навчання, здійснювали попередній відбір анкет абітурієнтів. Представниками ВПУ №7 був проведений майстер-клас з презентаційними номерами робітничих професій «перукар(перукар-модельєр);візажист», «столяр будівельний», презентація готових виробів студентів за спеціальністю «кухар; кондитер». Вихованки за професією «швачка; кравець» продемонстрували за заході за допомогою моделей сучасний модельний ряд роботи власноруч.
Випускників шкіл запросили на дні кар’єри та дні відкритих дверей , які проводитимуть до кінця навчального року в навчальних закладах. 
На завершення присутні подякували за організацію та проведення заходу та висловили побажання і надалі проводити подібні заходи.
Головний спеціаліст відділу надання соціальних послуг, Валентина Гудимчук

Категорія: Інформації | Переглядів: 434 | Додав: IgorMV
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ЦНІЗЗОВР; 2024