ВІДДІЛ ОСВІТИ ВІННИЦЬКОЇ РДА
Меню сайту

Block title
Block content

Пошук

Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 05:47

Головна » 2014 » Березень » 24 » День відкритих дверей в ДНЗ «Ромашка» смт Вороновиця
18:40
День відкритих дверей в ДНЗ «Ромашка» смт Вороновиця
 

    Швидко проминуло перше півріччя 2013-2014 н. р., тож вкотре заклад звітував про роботу. 
«Краще сім раз показати, а ніж сім раз розказати».
    Лише шляхом співпраці педагогів і родин дошкільників можна реально досягти найефективніших результатів щодо формування, збереження, і зміцнення здоров’я дітей. Адже девіз закладу «Граючись – розвивати, оздоровляти, навчати і виховувати ».


Цільові орієнтири :
1.    Педагогізація батьків з питань формування здорової дитини;
2.    Поглиблення взаємодії педагогів і  батьків, фахівців служб у процесі виховання здорового покоління.

На День відкритих дверей прийшли батьки, логопед МПК Світлана Дідик, педагоги ЗСШ І-ІІІ ст. №1 Любов Пащенко, Людмила Микитюк,  фахівці із соціальної роботи Вінницького районного центру соціальної служби для сім’ї та молоді Олена Карасенко, Ірина Микитюк.
Усі мали можливість побувати у групах, спостерігати за режимними моментами та заняттями з дітьми. 
Після перегляду відбулася батьківська конференція «До здоров’я дитини через освіту дорослих».
Дошкільний заклад працює над створенням сприятливих умов для особистісного становлення кожної дитини, розвитку фізично загартованої, пізнавально-активної, соціально-адаптованої особистості, ціннісного ставлення до світу природи, до самої себе.
Завідувач Таїни Щербина звернулась до присутніх, що проблема формування здоров’я дітей дошкільного віку, його охорона, зміцнення була і є актуальною. Здоровою і щасливою має бути кожна дитина, від цього залежить усе її життя. Саме тому, дошкільний заклад обрав «Еколого - оздоровчий напрям роботи». Розповіла про здійснення фізичного виховання дітей в закладі та вплив його на розвиток.
    Учитель, Вороновицької ЗСШ  Любов Пащенко відмітила, що діти ДНЗ «Ромашка» мають гарні знання, вихователі використовують індивідуальний підхід та інновації, і впевнена, що до першого класу прийдуть здорові діти.
Логопед  Світлана Дідик, провела індивідуальні консультації для 12-ти батьків та їх дітей з порушеннями мови. Якщо до 6-ти років не усунути фізіологічні вади мовлення, вони залишаються на роки.
Практичний психолог Оксана Дажура, відмітила, що дошкільний вік -  це період інтенсивного розвитку формування психічних та фізичних якостей особистості. Інколи викликає занепокоєння той факт, що діти відчувають себе сиротами при обох батьках. Запропонувала переглянути 5-ти хвилинний ролик «Чому діти обділені увагою», «Як слова впливають на дитину».
Фахівець із соціальної роботи Вінницького районного центру соціальної служби для сім’ї та молоді Олена Карасенко, звернула увагу на «Запобігання та протидія насильству в сім’ї». 
Музичний керівник Олеся Вдовіченко розповіла  «Про вплив музикотерапії на  психічне здоров’я дитини».
Медична сестра Олена Глухенька звернула увагу присутніх на стан здоров’я дітей дошкільного закладу, зокрема прозвітувала про захворюваність дітей.
Завідувач Таїса Василівна звернулася до присутніх з тим, що якщо, на сьогоднішній зустрічі отримали корисну інформацію, відповіді на запитання, готові до співпраці з дошкільним закладом у фізичному вихованні наших дітей – пропоную вам подати нам руку допомоги.
Вам на згадку про нашу зустріч – поради з питань фізичного виховання.

 

Переглядів: 599 | Додав: IgorMV
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ЦНІЗЗОВР; 2024