24 грудня 2019 року у приміщенні актової зали районної ради відбулася нарада-навчання за участі заступника голови Вінницької райдержадміністрації Олега Бегуса з керівниками об’єднаних територіальних громад, керівниками закладів загальної середньої та дошкільної освіти району, та осіб, відповідальних за харчування в закладах освіти.
Головною темою наради була «Безпечність харчових продуктів та дотримання санітарного законодавства у закладах освіти».
Начальник Вінницького районного управління Держпродспоживслужби Віктор Буравінський довів до відома присутніх про впровадження в закладах освіти Вінницького району системи НАССР.
Ольга Алєвська, головний спеціаліст відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Головного Управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, зосередила увагу присутніх на санітарно – гігієнічних вимогах щодо харчування дітей в закладах освіти. З питанням щодо впровадження системи НАССР (постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках) ознайомив педагогічну аудиторію Андрій Салюк , начальник відділу безпечності харчових продуктів Головного Управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.
Під час виступу Андрія Васильовича між педагогами виникло жваве обговорення питань щодо впровадження системи. Під час дискусії були надані обґрунтовані чіткі та змістовні відповіді.
Детальніше...