ВІДДІЛ ОСВІТИ ВІННИЦЬКОЇ РДА
Меню сайту

Block title
Block content

Пошук

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.04.2024, 18:29

Головна » 2015 » Липень » 10 » Обласний етап фестивалю дружин юних пожежників.
11:40
Обласний етап фестивалю дружин юних пожежників.

З 1 по 6 липня в Прибузькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті Вінницького району Вінницької обласної ради проходив обласний етап XXI Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежників. У заході брали участь дев’ять кращих команд з Вінницького, Гайсинського, Жмеринського, Немирівського, Погребищенського, Шаргородського, Чечельницького районів, а також команди з м. Вінниці та Могилів-Подільського, що отримали перемогу на кущових змаганнях, підтверджуючи в напруженій боротьбі свої знання з правил безпеки життєдіяльності. Вінницький район представляла команда «H2O» навчально-виховного закладу: «Загальноосвітня школа-ліцей смт Стрижавка».
Програма фестивалю включала такі конкурси, як: «Знавці пожежно-рятувальної справи», «Візитка», «Домашнє завдання», «Безпечна прогулянка», «Медичний» та «Проект соціальної реклами» під час яких діти демонстрували тематичні виступи, танцювальні та вокальні здібності, а також знання та практичні навички правил безпеки життєдіяльності. Виступи команд були веселі, яскраві, наповнені тонким гумором та, крім цього, несли в собі багаж життєво важливих знань. За всіма конкурсами пильно спостерігало компетентне журі у складі: Олександра Кутового, Ірини Куріної, Інни Коньшиної, Зої Красюк та Руслана Багрія. Переможець визначався за сумою місць у шести конкурсах. Та команда, сума місць якої стала найменшою і отримала право представляти Вінниччину на Всеукраїнському рівні.
Традиційно, в перший день фестивалю, учасники знайомилися зі своїми «конкурентами» біля багаття: експромтом складали речівки-привітання команді-супернику, в дружній атмосфері виконували пісні, жартували та танцювали.
Наступного дня в супроводі естрадно-духового оркестру ГУ ДСНС у Вінницькій області, фестиваль дружин юних пожежних урочисто відкрився. Вітав учасників дійства заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації, полковник Юрій Терентьєв, який від імені начальника ГУ ДСНС у Вінницькій області, полковника Руслана Шевчука привітав учасників та побажав школярам хороших вражень від змагань. Приєдналась до привітань Тетяна Лісогурська, заступник начальника управління - начальник відділу позашкільної освіти, виховання та шкіл-інтернатів, та побажала перемоги найкращим. За словами директора Прибузької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат Ніли Правдюк, подібні заходи навчають молоде покоління правильно реагувати на різноманітні надзвичайні ситуації, які врешті-решт дадуть позитивні результати на майбутнє.
Далі, юні рятувальники показали свій рівень знань у конкурсі «Знавці пожежно-рятувальної справи», який передбачав оперативно відповісти на одне із запитань з техніки безпеки у екстремальних ситуаціях. У цьому конкурсі найкращою стала команда «Вогник» з міста Вінниця. Друге місце посіли школярі з Чечельницького району. Бронзу отримали наші учасники.
Наступним етапом програми став конкурс «Візитка». Учасники представляли свої команди протягом кількох хвилин у формі візитної картки. Виступи усіх команд були насичені цікавими номерами та несподіваними пісенними та хореографічними постановками, які характеризували кожного гравця. У даному конкурсі перемогла команда з міста Могилів-Подільський. Друге місце розділили учасники з міста Вінниці та Гайсинського району. Команда Вінницького району посіла третє місце.
Один з найголовніших конкурсів на фестивалі – «Домашнє завдання», є найулюбленішим як для уболівальників, так і для журі. І він лише підтвердив сильні сторони команд. 
Так, 3 липня, на третій день змагань, команди демонстрували в різних жанрах самодіяльності рівень знань пожежно-рятувальної справи, свій артистизм та гумор. З перших виступів команд відчувався професіоналізм у підготовці дітей – від перших рядків сценарію до музичних акордів під час виходу на сцену. Виступи дітей супроводжувалися різноманітними декораціями про повсякденні будні рятувальників. Їх доповнювали реквізити та феєрверк.
Наприклад, команда «Fire» з м.Могилів-Подільського виконали приголомшливий патріотичний виступ з любов’ю до України. Журі також відзначило учасників з команди «Шок» Погребищенського району. Їх вирізняли не тільки костюми і вміння триматися на сцені, а й прекрасні хореографічні дані. Команда «Фенікс» з Жмеринського району підготувала чудовий злагоджений виступ, велику увагу приділяли учасники вихованню у дітей почуття відповідальності за їхнє життя. На простих прикладах учасники зуміли показати, як невігластво може призвести до надзвичайних ситуацій, наприклад, пожежі через незнання правил безпеки. Учасники виступали натхненно, костюми милували око своїм різнобарв’ям. Лейтмотивом виступів усіх без винятку команд було одне – правила безпеки треба знати і пам’ятати, а у випадку біди немає надійного захисту аніж працівники пожежно-рятувальної служби. У даному конкурсі команда з Стрижавки посіла 5 місце.
4 липня одна за одною команди дружин юних пожежників пройшли спортивні випробування. У конкурсі «Безпечна прогулянка» кожна команда отримала маршрутний лист із завданнями, де було зазначено порядок проходження етапів. Спортивні змагання проходили на відкритій території, під час яких діти повинні були зорієнтуватись як правильно діяти в різних ситуаціях: вправно користуватися пожежним спорядженням, орієнтуватися на місцевості, розрізняти отруйні гриби від їстівних, долати навісну переправу, зав’язувати спеціальні вузли різними способами та умовно рятувати потерпілого на воді за допомогою спеціального спорядження. Перемогу у цьому конкурсі отримала команда Гайсинського району. Друге місце – Немирівський район. Бронза за командою Вінницького району.
5 липня відбулось два заключних конкурси, за підсумками яких і визначили переможця.
Спочатку відбувся конкурс «Проект соціальної реклами» де кожна команда ДЮП намагалася якнайкраще донести до глядачів основи знань, вмінь та навичок, що можуть допомогти людині уникнути у повсякденному житті лиха, яке несе у собі пожежа чи будь-яка інша надзвичайна подія. Членам журі було нелегко визначити переможців, адже усі виступи команд були цікавими та змістовними. Перемогу в даному конкурсі здобула команда Жмеринського району, друге місце – Гайсинський район, 3 місце розділила наша команда та місто Могилів-Подільський.
Останнім конкурсом був «Медичний» що складався з двох частин – теоретичної і практичної. Під час теоретичної частини кожен член команди мав правильно відповідали на запитання з основ медицини. В практичній частині команда мала надати першу медичну допомогу при різних обставинах. В даному конкурсі перше місце розділили наші учні, учні з міста Вінниця та команда Гайсинського району.
Програма обласного етапу передбачала не тільки конкурсні завдання, а й культурно-масові. Незабутні враження школярі отримали від прогулянки центральним міським парком та набережною «Рошен». 
Переможених не було. Усі учасники та керівники команд отримали від рятувальників дипломи та кубки. А переможець обласного етапу, яким стала команда «Сигнал” з Гайсинського району, окрім путівки на Всеукраїнський фестиваль дружин юних пожежників, отримала ще й шість цифрових фоторамок. Друге місце посіла наша команда «H2O» з Стрижавки. Третє місце розділили команда з міста Вінниці та команда Жмеринського району.
Тож позитивний настрій, яскраві спогади і справжні друзі – безцінні подарунки обласного етапу XXI Всеукраїнського фестивалю. Фестиваль завершився, але у серцях глядачів та учасників залишився заряд енергії, бадьорості та любові.

                 

Категорія: Інформації | Переглядів: 719 | Додав: IgorMV
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ЦНІЗЗОВР; 2024