ВІДДІЛ ОСВІТИ ВІННИЦЬКОЇ РДА
Меню сайту

Block title
Block content

Пошук

Вітаю Вас, Гість · RSS 06.05.2024, 19:43

Головна » 2016 » Травень » 21 » 19 квітня – День вишиванки
13:55
19 квітня – День вишиванки

 Кожна нація пишається своїми символами. Для українців найближчою для серця є вишиванка. Цей день покликаний зберегти започатковані в давні часи народні традиції творення та носіння етнічного вишитого одягу.

  Вишиванка – символ, який об’єднує українців, незалежно від мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів.

  З метою уславлення українських традицій в  загальноосвітніх навчальних закладах Вінницького району проведено заходи з нагоди Дня вишиванки. Кожна нація пишається своїми символами. Для українців найближчою для серця є вишиванка. Цей день покликаний зберегти започатковані в давні часи народні традиції творення та носіння етнічного вишитого одягу. Вишиванка – символ, який об’єднує українців, незалежно від мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів. З метою уславлення українських традицій в  загальноосвітніх навчальних закладах Вінницького району проведено заходи з нагоди Дня вишиванки.

  Учні, педагогічний колектив, працівники відділу освіти вдягли національний український одяг як символ єдності українського народу. У рамках святкування були проведені виставки «Вишивана галерея», флешмоби «Віночок  вишиваний», «Я люблю Україну», «Україна  вишивана», «А над світом українська вишиванка цвіте!», конкурси малюнків «Вишиваний вернісаж», майстер-класи «Вишиванка в подарунок», «Учись, дитино, гарно вишивати», подіуми «Я –україночка», акції «Масове фото у вишиванках», «Українці, одягнімо вишиванки!», виховні заходи «Вишивана Україна – одна єдина», «Чарівна краса вишиванки», «Українська вишиванка у піснях». Також учнями 11 класу Лука – Мелешківської ЗОШ І-ІІІ ступенів   була вишита мапа України.

     З  кожним роком в Вінницькому районі до акції долучається дедалі більше людей, для яких вишиванка стала оберегом та символом краси. Бережімо наш духовний світ, нашу спадщину, потяг до рідної землі, своїх традицій.

З повагою, Відділ освіти Вінницької райдержадміністрації

     

Категорія: Повідомленя | Переглядів: 417 | Додав: irgasu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ЦНІЗЗОВР; 2024