ВІДДІЛ ОСВІТИ ВІННИЦЬКОЇ РДА
Меню сайту

Block title
Block content

Пошук

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 09:00

Головна » 2015 » Лютий » 20 » Проведено спільну нараду для керівників дошкільних навчальних закладів та голів сільських (селищних) рад.
09:35
Проведено спільну нараду для керівників дошкільних навчальних закладів та голів сільських (селищних) рад.

За ініціативи  відділу освіти районної державної адміністрації проведено спільну нараду для керівників дошкільних навчальних закладів та голів сільських (селищних) рад.
    На порядок денний  винесено низку наступних питань:
- Про опрацювання змін в бюджетному законодавстві України щодо фінансування та утримання дошкільних навчальних закладів Вінницького району у 2015 році.
- Про складання тарифікаційних списків працівників дошкільних навчальних закладів у Вінницькому районі.
- Про нарахування заробітньої плати працівникам дошкільних навчальних закладів.                                                            
- Про оподаткування земельних ділянок, що знаходяться в  постійному користуванні в навчальних закладах  району.
    Враховуючи зміни до бюджетного Кодексу України на 2015 рік, начальник фінансового управління райдержадміністрації Микитюк Л.В. зазначила, що в подальшому фінансування дошкільних навчальних закладів буде здійснюватись із освітньої субвенції, але допоки  заклади, згідно рішення сесії місцевих виконкомів, не передані на баланс району, утримання здійснюватиметься за рахунок місцевих бюджетів.
    Мова також йшла і про індексацію заробітньої плати, про що детально розповіла Кутик О.А. –  юрист-консульт обласної      профспілкової  організації  працівників  освіти та науки
    Основні правила, про які треба пам’ятати при проведенні індексації заробітної плати за будь-який місяць, наступні:
    Відповідно до пункту 4 Постанови №1078 індексація грошових доходів населення проводиться в межах прожиткового мінімуму для відповідних соціальних і демографічних груп населення. Якщо говорити про індексацію заробітної плати за січень 2015 року, то нам потрібен показник прожиткового мінімуму для працездатних осіб, який діє у січні 2015 року, а саме 1218 грн.
    Індексація зарплати в межах прожиткового мінімуму означає, що якщо заробітна плата працівника складає, наприклад, 2500 грн., то індексація підлягає лише її частина, що дорівнює розміру прожиткового мінімуму.
    Індексація заробітної плати проводиться виходячи з індексу інфляції за два місяці, що передують місяцю, за який індексується зарплата. Тобто, якщо ми проводимо індексацію заробітної плати за січень 2015 року, то для її проведення нам треба брати індекс інфляції за листопад 2014 року. Це пов’язано з тим, що офіційний індекс інфляції публікується не пізніше 10 днів, після закінчення місяця. 
    Для працівників, які  були прийняті на роботу після 21.06.2012 року (дата вступу в силу Постанови КМУ від 13.06.2012 р. №526) проведення індексації має окремі особливості, які залежать від того, який у працівника базовий місяць – місяць прийняття на роботу чи місяць підвищення заробітної плати. 
        З 1 січня 2015 року набув чинності закон №76-УІІ від 28.12.2014 року «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих  актів України».
    Проведення індексації грошових доходів населення здійснюється в межах фінансових ресурсів бюджетів всіх рівнів та бюджету Пенсійного фонду України та бюджетів інших фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування на відповідний рік.
    Начальник відділу освіти райдержадміністрації Осіпчук Н.В. зосередила увагу на оподаткуванні земельних ділянок, що знаходяться в  постійному користуванні в навчальних закладах  району.

Категорія: Повідомленя | Переглядів: 454 | Додав: IgorMV
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ЦНІЗЗОВР; 2024