ВІДДІЛ ОСВІТИ ВІННИЦЬКОЇ РДА
Меню сайту

Block title
Block content

Пошук

Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 10:57

Головна » 2013 » Грудень » 11 » Семінар-практикум на базі ДНЗ «Дзвіночок» с. Бохоники.
12:52
Семінар-практикум на базі ДНЗ «Дзвіночок» с. Бохоники.

На початку листопада на базі ДНЗ «Дзвіночок» с. Бохоники для вихователів дошкільних навчальних закладів району пройшов семінар – практикум за темою «Той, хто не знає свого минулого – не вартий майбутнього». 
У ході семінару було переглянуто  комплексне заняття у старшій групі з народознавства і малювання: «Український рушничок» (вихователь Волошенюк Л.Ф.).
Мета: Ознайомити дітей з видами рушників. 
Закріплювати знання дітей про рушник, як предмет українського побуту, про його використання. 
Виховувати почуття національної гордості, та формувати естетичний смак, позитивно ставитись до національних традицій, звичаїв культури України.
Вчити описувати узори та малюнки на рушниках, застосовувати різні техніки під час малювання паперових рушників. 
Заняття  було не  лише змістовним, а й оригінальним за формою проведення.
Педагоги мали змогу здійснити самоаналіз та аналіз відвіданого заняття, ознайомитися з теоретичними питаннями з даної проблеми. Вихователі району взяли активну участь у практичній роботі  з виконанням  релаксаційних вправ, які провела практичний психолог закладу (Гусейналієва Т.І.).
У роботі семінару  взяли участь  не лише вихователі ДНЗ, а й завідувачі ДНЗ району.
Методист ВРМЦЗО Коваль С.А. провела з вихователями дискусію  за темою «Чи доцільно використовувати інтерактивні форми роботи з дітьми дошкільного віку?». Слід відзначити, що педагоги дійшли до висновку, що інтерактивні форми навчання доцільно  використовувати з раннього віку, але для цього  необхідно створити  розвивальне середовище,   в якому через діяльність у різних куточках діти отримують нові знання, пізнають навколишній світ, спільно, взаємно діють.   
Дискусію  було організовано таким чином, що практично всі учасники  активно брали  участь в обговоренні.   Кожен  мав можливість обмінюватися знаннями, особистими ідеями,  засобами діяльності, почув думку колег. Відбувався цей процес в атмосфері доброзичливості та взаємної підтримки, що дало  змогу отримати  нові знання з  обговорюваних питань.
В.О.Сухомлинський  писав: «Духовне життя дитини повноцінне лише тоді, коли  вона живе  у світі музики, гри, фантазії та творчості. Без цього вона засушена квітка». Саме під таким гаслом  і пройшла робота семінару-практикуму, на якому панувала атмосфера доброти, відвертості, розуміння, творчості. Педагоги прийшли до висновку, що тільки завдяки плідній співпраці дошкільних навчальних закладів району педагогічна праця буде не формальною, а  дієвою.







Категорія: Інформації | Переглядів: 1468 | Додав: IgorMV
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ЦНІЗЗОВР; 2024