ВІДДІЛ ОСВІТИ ВІННИЦЬКОЇ РДА
Меню сайту

Block title
Block content

Пошук

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 01:36

Головна » 2014 » Березень » 27 » Районні педагогічні читання присвячені 95-річчю від дня народження В.О.Сухомлинського
10:42
Районні педагогічні читання присвячені 95-річчю від дня народження В.О.Сухомлинського

26 березня 2014 року у Вінницькій ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва пройшли районні педагогічні читання присвячені 95 – річчю від дня народження В.О. Сухомлинського «Щоб дарувати Дитині іскорку знань, вчителю треба увібрати море Світла».

Фотозвіт

Гаєвик Т.П. учитель Вороновицької ЗОШ І-ІІ ст. розповіла про життєвий і педагогічний шлях В.О. Сухомлинського, його дитинство та творчий шлях. Це був талановитий директор школи, автор сотень віршованих і прозаїчних мініатюр, великий діяч освіти, якому було властиві подвижництво, повна самовіддача, благородство думки.
У доповіді Шляхитнюк В.М. учитель Стадницької ЗОШ І-ІІ ст. «Праця педагога – творити чудовий світ дитинства» було звернено увагу на те, що Василь Сухомлинський вважав, що учителю потрібно володіти величезним талантом любові до людини, безмежною любов’ю до своєї праці і перш за все до дітей, щоб на довгі роки зберегти бадьорість духу, ясність розуму, сприйнятливість почуттів.
«Уроки – іскорки Світла вчителя» із такою темою виступила Нечипоренко Т.С. бібліотекар Бохоницької СЗШ І-ІІІ ст.. Учитель – перший і головний світоч в інтелектуальному житті школяра, він пробуджує в дитини жадобу знань, повагу до науки, культури, освіти на це наголошував В. Сухомлинський.
Голоскевич О.І. бібліотекар Вороновицької СЗШ І-ІІІ ст. №1 ознайомила присутніх із тим, як у вересні в навчальному закладі до 95 – річчя від дня народження В.О. Сухомлинського було проведено бібліотечні уроки, виховні години, педагогічне читання, виставка книг великого педагога. Цікави був перегляд документального фільму «Школа В. Сухомлинського», де учасники педагогічних читань побачили у сьогоденні Павлиську школу, у якій працюють учителями колишні учні В. Сухомлинського. Цікаві розповіді про педагогічне та творче життя свого батька розповіла донька Ольга Сухомлинська.
«Людина народжується на світ не для того, щоб зникнути безвісною пилинкою.
Людина народжується, щоб лишити по собі слід вічний.»
Ось такими словами закінчилися педагогічні читання, присвяченні 95 – річчю від дня народження В.О. Сухомлинського.

Категорія: Повідомленя | Переглядів: 481 | Додав: ГромлюкОА
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ЦНІЗЗОВР; 2024