ВІДДІЛ ОСВІТИ ВІННИЦЬКОЇ РДА
Меню сайту

Block title
Block content

Пошук

Вітаю Вас, Гість · RSS 18.04.2024, 20:32

Головна » 2017 » Грудень » 21 » Про семінар керівників закладів загальної середньої освіти району
10:41
Про семінар керівників закладів загальної середньої освіти району

 19 грудня 2017 року на базі Агрономічненської СЗШ І-ІІІ ст. відбувся семінар керівників закладів загальної середньої освіти району на тему: «Діяльність керівників навчальних закладів в умовах реалізації Закону України «Про освіту» та Концепції Нової української школи».

До керівників закладів освіти завітали народний депутат України Кудлаєнко Сергій Володимирович, голова Вінницької районної державної адміністрації Демченко Михайло Іванович, сільський голова Агрономічної сільської ради Шулікін Олег Миколайович. Кудлаєнко С.В. привітав керівників з Днем святого Миколая, побажав всім міцного здоров’я, витримки, енергії. Сергій Володимирович безкоштовно вручив сертифікати на страхування від нещасних випадків для всіх першокласників району. Запропонував освітянам району виходити на зворотній зв'язок щодо змін в законодавстві про освіту.

Голова Вінницької райдержадміністрації Демченко Михайло Іванович привітав присутніх з Днем святого Миколая, побажав керівникам закладів загальної середньої освіти позитивних змін, покращень. Подякував уряду за підтримку, зокрема, за сертифікати на страхування від нещасних випадків. Шулікін Олег Миколайович радо вітав гостей на території Агрономічної сільської ради, подякував за візит, запевнив, що завжди буде підтримувати школу.

У семінарі взяли участь: начальник відділу освіти - Томусяк С.М., головний спеціаліст відділу освіти – Войціцька Т.Б., директор КУ «Вінницький районний методичний центр закладів освіти» Наскальна О.А., методисти КУ «Вінницький районний методичний центр закладів освіти» та керівники закладів освіти. Томусяк С.М. – начальник відділу освіти, зосередила увагу присутніх на те, що реалізація Закону України «Про освіту» та Концепції Нової української школи в повній мірі залежить від діяльності керівників закладів освіти, адже саме вони повинні на належному рівні організувати освітній процес з урахуванням вимог сучасності.

Учасники семінару детально обговорили як повинен себе вести керівників закладу освіти в умовах реалізації Закону України «Про освіту» та Концепції Нової української школи, чого чекати від змін. З перспективами розвитку Концепції Нової української школи та основними вимогами нового Закону України «Про освіту» керівників закладів освіти детально ознайомила методист КУ «Вінницький районний методичний центр закладів освіти» Білоус Н.П.

         Директори шкіл району активно працювали в групах з текстом Закону з питань:

  • хто управляє закладом;
  • що дає Закон для вчителів;
  • забезпечення якості освіти;
  • що дає Закон для учнів;
  • що дає Закон для батьків;
  • школа як юридична особа.

         Обмінялися  досвідом з колегами щодо реалізації основних положень Закону України  «Про освіту», зокрема - навчання в експериментальних класах: проблеми та досягнення - Ануфрієва Н.М. – директор Агрономічненської СЗШ І-ІІІ ст. та Ковалько І.Б. – заступник директора з навчально-виховної роботи  та педагогічні працівники закладу, які навчають учнів 1-А та 1-Б класів в умовах експерименту.

         Директор Побережненського НВК: ЗОШ  І-ІІ ст. – ДНЗ - Гуменчук С.В. поділилася враженнями про сучасну польську школу з погляду українського директора. Про освітній простір, як умову успішної реалізації Нової української школи, розповіла Кугай Л.І. – директор Сосонської СЗШ І-ІІІ ст. Оскільки, Гуменчук С.В. та Кугай Л.І. мали можливість брати участь у навчальній поїздці до м. Лодзі для участі у польсько-українському проекті «Навчальний візит директорів шкіл з України до Польщі». 

Семінар керівників закладів загальної середньої освіти пройшов продуктивно та у творчій співпраці.

 

 

 

 

 

 

Категорія: Повідомленя | Переглядів: 577 | Додав: CNIZZOVR
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ЦНІЗЗОВР; 2024