ВІДДІЛ ОСВІТИ ВІННИЦЬКОЇ РДА
Меню сайту

Block title
Block content

Пошук

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 05:50

Головна » 2013 » Грудень » 6 » Про проведення І етапу Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року» в номінації «Географія»
16:24
Про проведення І етапу Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року» в номінації «Географія»
З 22 по 29 листопада 2013р. в Вінницькому районі відбувся І районний етап Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року» в номінації «Географія». Сім педагогів-конкурсантів виборювали перемогу в заочному і очному турах. Це: Вороніна Н.П.- вчитель географії Переорської СЗШ І-ІІст., Мацюк Л.П.- вчитель географії Некрасовської ЗОШ І-ІІІст., Слободянюк О.С. – вчитель географії НВЗ «ЗОШ І-ІІІст.-ліцей смт. Стрижавка», Таранюк М.І. – вчитель географії Ворновицької СЗШ І-ІІІст.№1, Білозор Л.В. – вчитель географії Бохоницької СЗШ І-ІІІст, Шевченко О.В.- вчитель географії Щітецької СЗШ І-ІІст., Голівська О.В. – вчитель географії Великокрушлинецької СЗШ І-ІІст.
На заочний тур конкурсанти надіслали, крім деяких офіційних документів, опис та презентацію досвіду, різноманітні матеріали з досвіду роботи учасників (розробки уроків і позакласних заходів).
В описі досвідів вони висвітлювали проблему, над якою працюють, методи і засоби її вирішення. Як показав аналіз матеріалів, учасники займаються дуже важливими інноваційними методичними і психолого-педагогічними проблемами. Як от: «Створення та використання інтерактивних презентацій в формуванні картографічних знань та умінь учнів» ( Вороніна Н.П.), «Нові можливості інформаційно-компютерних технологій на уроках географії» (Слободянюк О.С.)., «Використання інтерактивних технологій на уроках географії» (Таранюк М.І.), «Технології та розвитку критичного мислення на уроках» (Мацюк Л.П.), «Використання активних форм та методів роботи на уроках» (Голівська О.В.), «Використання педагогічних технологій на уроках географії з метою розвитку життєвих компетенцій учнів»(Білозор Л.В.) тощо.
Усі конкурсанти відзначались високими професійними і особистими якостями вчителя – новатора. Вони мають оригінальні погляди на сучасну освіту, власне бачення місця і ролі свого предмету з цікавими знахідками в методиці та технології навчання.
Після завершення І туру чотирьом учасникам, які набрали найбільшу кількість балів, запропоновано взяти участь у подальших конкурсних змаганнях, де конкурсанти давали відкриті уроки в незнайомому класі та робили самоаналіз уроку.
Теми уроку та клас, в якому проводились заняття, визначалися напередодні жеребкуванням.
На проведених уроках вчителі продемонстрували представлений досвід роботи, творчий підхід щодо використання сучасних інноваційних технологій. Всі уроки супроводжувалися мультимедійними засобами навчання. Широко представлялися власно створені презентаційні матеріали до уроків.
Роботу конкурсантів оцінювало журі в складі досвідчений педагогів, що мають звання «Вчитель - методист» та «Старший вчитель»: Дзісь Л.А.(Вінницько-Хутірський НВК: ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ), Заболотна Г.І.(Якушинецька СЗШ І-ІІІст.-гімназія), Вечерко Т.В. (НВЗ «ЗОШ І-ІІІст.-ліцей смт Стрижавка»), Ільченко Л.В.(Хижинецька СЗШ І-ІІІст.), Базалицька Л.П. (Лука-Мелешківська СЗШ І-ІІІст.). за критеріями, розробленими ВРМЦЗО.
За підсумками І етапу Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року» в номінації «Географія» переможцями і призерами визнані:
І місце Слободянюк Олена Сергіївна – вчитель географії НВЗ «ЗОШ І-ІІІст.-ліцей смт Стрижавка»;
ІІ місце – Голівська Олена Василівна – вчитель географії Великокрушлинецької СЗШ І-ІІ ст.;
ІІІ місце розділили – Білозор Людмила Валентинівна – вчитель географії Бохоницької СЗШ І-ІІІст. та Таранюк Майя Іванівна – вчитель географії Вороновицької СЗШ І-ІІІст.№1.
Найкращі слова вдячності від конкурсантів, організаційного комітету, членів журі хочеться висловити дирекції та учителям НВЗ: «ЗОШ І-ІІІст.-ліцей смт Стрижавка», які створили найкращі умови для проведення уроків конкурсантами.

Методист ВРМЦЗО Столяренко В.О.



























Категорія: Повідомленя | Переглядів: 539 | Додав: ГромлюкОА
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ЦНІЗЗОВР; 2024