ВІДДІЛ ОСВІТИ ВІННИЦЬКОЇ РДА
Меню сайту

Block title
Block content

Пошук

Вітаю Вас, Гість · RSS 23.04.2024, 10:55

Головна » 2018 » Січень » 31 » Про нараду керівників закладів загальної середньої освіти району
13:18
Про нараду керівників закладів загальної середньої освіти району

30 січня 2018 року в актовій залі районної ради відбулася нарада керівників закладів загальної середньої освіти.

         На нараді керівників був присутній голова Вінницької районної державної адміністрації Демченко М.І. Михайло Іванович окреслив коло проблем, які є актуальними для освітянської галузі району. Зазначив, що потрібно спільно працювати над вирішенням проблем, професійно та старанно виконувати свої посадові обов’язки. Закликав директорів спокійно, без паніки, спільно з відділом освіти вирішувати нагальні питання.

         Представник Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Синявська Н.О. ознайомила директорів з особливостями підготовки до проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2018 році. Наталія Олександрівна звернула увагу на нормативну базу проведення ЗНО, на типові помилки, які виникають під час реєстрації. Нагадала терміни проведення пробного оцінювання та повторної сесії. Закликала керівників закладів довести інформацію до учнів та їх батьків, не зволікати з реєстрацією, щоб уникнути масово напливу в березні 2018 року.

  З основною інформацією про виконання бюджету відділу освіти 2017 року та особливості бюджету на 2018 рік керівників закладів ознайомила Почвірна О.Ф. – в. о. головного бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу освіти.  Оксана Федорівна детально зупинилася на основних видатках загального та спеціального фондів, назвала основні суми, використані в 2017 році на виплату заробітної плати, матеріальної допомоги на оздоровлення, на щорічну грошову винагороду. Довела до відома керівників основні суми, закладені в бюджет 2018 року.   

         Кравець Н.І. – провідний економіст централізованої бухгалтерії відділу освіти, ознайомила присутніх із змінами в нарахуванні заробітної плати педагогічним працівникам, враховуючи підвищення посадових окладів з 01.01.2018 року.

Про підсумки роботи із зверненнями громадян у відділі освіти протягом 2017 року довела інформацію Табанюк А.А. - завідувач ЦНІЗЗОВР.  Проаналізувала кількість звернень у порівнянні з минулим роком, назвала основні проблеми, які громадяни піднімають у своїх зверненнях, закликала керівників посилити роботу із зверненнями на рівні закладу. Коротко нагадала основні норми Закону України «Про звернення громадян».  

Методист КУ «Вінницький районний методичний центр закладів освіти» Вінницької районної ради Бадюк Т.К. ознайомила директорів з основними заходами щодо підвищення кваліфікації вчителів початкових класів, які навчатимуть учнів 1-их класів у 2018-2019 н. р. Тетяна Костянтинівна зазначила, що курси підвищення кваліфікації за новою програмою, затвердженою Міністерством освіти і науки України, будуть проведені також і для вчителів іноземної мови та заступників директорів з навчально-виховної роботи. 

Начальник відділу освіти Томусяк С.М. довела до відома керівників закладів загальної середньої освіти законодавчі та нормативно-правові документи, що регулюють роботу закладів освіти в умовах реформування галузі. Світлана Михайлівна звернула увагу директорів на те, що на даний момент тривають тендерні процедури щодо закупівлі продуктів харчування, брикетів, дров та іншого. Проте, на сьогоднішній день дані обставини суттєво не впливають на харчування учнів. Вартість харчування для дошкільнят складає 40 грн. (60% - районний бюджет, 40% - батьківська плата). Для учнів початкової школи – 11 грн. Начальник відділу освіти нагадала керівникам про їх автономію, про те, що вони несуть персональну відповідальність за діяльність закладів освіти.

Голова Вінницької районної організації профспілки працівників освіти П’ятак М.М. звернув увагу керівників закладів загальної середньої освіти на зміни в законодавстві: повідомив про особливості укладання колективних договорів, про зміни в оплаті праці педагогічних працівників. 

На завершення наради начальник відділу освіти Томусяк С.М. вручила грамоти переможцям спортивних змагань з футболу, баскетболу, волейболу, стрітболу та настільного тенісу.

Нарада керівників закладів загальної середньої освіти пройшла результативно та у плідній співпраці.

 

Категорія: Повідомленя | Переглядів: 649 | Додав: irgasu
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ЦНІЗЗОВР; 2024