ВІДДІЛ ОСВІТИ ВІННИЦЬКОЇ РДА
Меню сайту

Block title
Block content

Пошук

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 00:21

Головна » 2014 » Березень » 27 » Комбіноване штабне навчання з керівним складом відділу освіти та навчальних закладів
18:35
Комбіноване штабне навчання з керівним складом відділу освіти та навчальних закладів
27 березня 2014 року на базі Михайлівської СЗШ І-ІІІ ст. проведено комбіноване штабне навчання з керівним складом відділу освіти та навчальних закладів з теми «Дії органів управління відділу освіти та навчальних закладів під час надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру».

Фотозвіт

Організатори ставили перед собою таку мету:
- перевірити достовірність схем оповіщення керівного складу, працівників відділу освіти та навчальних закладів при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру;
- перевірити наявність та стан відпрацювання робочих документів посадових осіб відділу освіти та навчальних закладів з організації роботи з цивільного захисту під час надзвичайних ситуацій;
- вивчити посадові обов’язки посадових осіб згідно робочого розрахунку.
Навчання проводились у 2 етапи – практичний і теоретичний.
Під час теоретичного етапу «Організація роботи керівника навчального закладу з питань цивільного захисту» із нормативно-правовою базою керівника загальноосвітнього навчального закладу учасників познайомили:
з питань цивільного захисту – начальник відділу цивільного захисту Вінницької райдержадміністрації Ілик О.С.;
з питань пожежної безпеки – старший інспектор Вінницького районного сектору ДСНС України у Вінницькій області Оксентюк В.М.
Інженер з охорони праці відділу освіти Усов В.А. розповів про види надзвичайних ситуацій.
Методист навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Вінницької області Гловацька О.В. та директор школи Кривешко Ю.С. показали алгоритм дії керівника у надзвичайних ситуаціях. А начальник штабу цивільного захисту – лікар хірург Вінницької центральної районної клінічної лікарні Семенюк А.К., старший фельдшер відділення швидкої допомоги Підлісняк Г.Д. та фельдшері Сізенко О.В., Ваколюк А.М. провели лекцію з теми «Методика надання долікарської медичної допомоги при травмуванні та отруєнні хімічними речовинами (аміак, хлор)».
По закінченню теоретичного туру була проведена робота в групах та тестування керівників навчальних закладів з питань цивільного захисту.
Під час практичного етапу «Дії органів управління відділу освіти та навчальних закладів під час надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру» учасники навчань відпрацювали дії в умовах пожежі, евакуацію з приміщень школи та надання першої медичної долікарської допомоги.
Захід завершився чудовим виступом агітбригади Михайлівської СЗШ І-ІІІ ст.
Категорія: Повідомленя | Переглядів: 452 | Додав: ГромлюкОА
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ЦНІЗЗОВР; 2024